1e zonnepanelen inkoopactie geïnstalleerd

1e zonnepanelen inkoopactie geïnstalleerd

De komende maanden wordt Beverwaard weer een stuk duurzamer en gaan bewoners flink besparen op hun energiekosten. Er worden namelijk zonnepanelen geplaatst vanuit de inkoopactie die voor huiseigenaren in de Beverwaard is georganiseerd. Buurmannen Rinus en Dies wonen aan het Walborgpad en hadden de primeur, bij hen werden op maandag 20 maart de eerste zonnepanelen geïnstalleerd.
Waarom zonnepanelen?

Dies: “Met de stijgende kosten werd het nu toch echt wel tijd om voor zonnepanelen te gaan. Het is natuurlijk zonde om zoveel geld te betalen voor stroom terwijl we een dak hebben waar een groot deel van de dag zon op staat. Daar komt nog bij dat geld op de bank nauwelijks iets oplevert.”

Rinus: “Omdat de kosten van energie sterk zijn gestegen de afgelopen jaren werd het tijd om de regie in eigen handen te nemen. Het leek mij nu tijd om op zoek te gaan naar een betrouwbaar systeem wat ons toekomstbestendig zou maken. Met een investering in de juiste zonnepanelen kunnen we voor een groot gedeelte onze eigen energie opwekken en zijn we minder afhankelijk van de ‘energiereuzen’.”

Waarom meedoen aan de inkoopactie?

Dies: “Via via hoorde ik dat je je vrijblijvend kon inschrijven voor de inkoopactie. En omdat ik toch al nadacht over zonnepanelen dacht ik, waarom niet? Na overleg met Rinus schreven wij ons direct in.” Het mooie was dat er door Beverwaard Bespaart al een hoop onderzoek was gedaan naar geschikte maar vooral betrouwbare bedrijven die een kwalitatief goed product leveren.”

Rinus: “Gelukkig maakten we nog op tijd kennis met de inkoopactie van Beverwaard bespaart. Na het nodige eigen uitzoekwerk zagen we dat Tenten Solar (de geselecteerde installateur) de installatie kon leveren die we zochten. En ook nog een voor een scherpe prijs. Daarnaast is het natuurlijk ook handig dat al het uitzoekwerk voor je uit handen kan worden genomen. Je weet dat er bij een uitvraag niet alleen naar de prijs wordt gekeken maar er ook eisen worden gesteld aan het bedrijf, de materialen en de garanties. Dit laatste hadden de mensen achter de actie al voor ons gedaan.”

En zijn jullie tevreden over de installateur?

Rinus: “Bij het offertetraject liep het qua communicatie niet helemaal vlekkeloos maar dat is via Jerry van Beverwaard Bespaart gelukkig helemaal rechtgezet. De offerte was duidelijk en voor ons was de prijs prima (de beste die we hebben kunnen vinden voor deze kwaliteit). Op het allerlaatste moment hebben we zelfs nog een upgrade gekregen van het systeem zonder extra kosten. En het belangrijkste is natuurlijk dat de zonnepanelen goed en vakkundig zijn geïnstalleerd. Het installatieteam van Tenten Solar heeft echt goed en keurig werk geleverd.”

Dies: Ook fijn dat er voordat de werkzaamheden begonnen nog even werd afgestemd wat ze precies gingen doen en welke wensen wij hadden.”

Hoeveel stroom gaan jullie nu jaarlijkse opwekken?

Dies: “Op mijn dak liggen 12 zonnepanelen. Daarmee wekken we jaarlijkse gemiddeld 4500 kWh op. Met de huidige stroomprijs van 40 cent verdienen we toch al gauw zo’n 1800 euro op jaarbasis. Als de prijzen zo blijven is de investering met 4,5 jaar terugverdiend. En duurt het wat langer dan is het ook geen punt.”

Rinus: “Bij mij liggen nu ook 12 zonnepanelen op het dak dus ik ga ook lekker besparen dit jaar. Het systeem is ook klaar voor de toekomst. Er zijn namelijk micro-omvormers geïnstalleerd die geschikt zijn voor een thuisbatterij. Met zo’n batterij wachten we nog even, maar zodra deze betaalbaar en veilig zijn zullen we zeker hier ook in investeren om nog minder afhankelijk én zoveel mogelijk zelfvoorzienend te worden. De gas aansluiting kan dan hopelijk ook worden afgesloten. Voor mij is het fijn dat zelfs op een regenachtige dag de 12 panelen al meer opbrengen dat wat ik zelf verbruik op een dag (alleen overdag natuurlijk). Ik zou zeggen: Laat de zon maar komen!!!”

Foto reportage

Ben je benieuwd hoe het installeren van zonnepanelen in zijn werk gaat? Kijk dan via onderstaande link naar de fotoreportage die Dies en Rinus hebben gemaakt tijdens de installatie van de zonnepanelen bij hun thuis.

>>> Project zonnepanelen Walborgpad <<<

Wil jij ook meedoen aan de inkoopactie?

Wil jij ook zonnepanelen én meedoen met de inkoopactie? Schrijf je dan via onderstaande link in voor een vrijblijvende offerte! Inschrijven kan t/m 30 april 2023. Let op: Dit is de 2e en tevens laatste inschrijfronde!

>>> Inschrijven inkoopactie zonnepanelen <<<

 

Vind je dit interessant?

Meld je aan voor de nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van de wijkacties van Beverwaard Bespaart en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief delen we (energie)nieuws uit de buurt en onze acties waarmee jij energie bespaart. Meld je aan en blijf op de hoogte.

Hoera! Beverwaard Bespaart is gestart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de 75 energiebespaarpakketten die we mogen weggeven.