Maak kennis met de ambassadeurs van Beverwaard

Edith Schiffers

59, woont al 35 jaar in Beverwaard

Foto Edith Schiffers

Waarom ben je ambassadeur?

“Omdat ik een steentje wil bijdragen. Daarnaast zijn mijn man en ik al lang bezig om zelf te verduurzamen en liepen tegen een aantal dingen aan. Nu worden eindelijk na een jaar de zonnepanelen geïnstalleerd. Het is fijn om een ander te helpen vanuit mijn ervaring. Als je zelf enthousiast ergens over bent, deel je dat ook met je omgeving. Ik wil buurtgenoten helpen wegwijs te worden met energiebesparing en verduurzaming.” 

Welke verduurzamingsmaatregelen heb je zelf genomen?

“Vloerisolatie. En de zonnepanelen komen eind april.”

Tip voor mensen om geld te besparen:

“Je moet altijd klein beginnen. Wat niet voor iedereen geldt, maar wel belangrijk is, is de keukenboiler. Normaal gesproken keek ik daar niet naar om. Hij verwarmde wanneer het niet nodig was. Nu heb ik een app waarmee ik ‘m aan en uit kan zetten. En ik ben verder fan van een slimme stekkerdoos: je kan het verbruik inzien en je de apparaten aan- en uitzetten. Een andere tip: wij hebben vloerverwarming en jaren geleden vertelde een energiecoach om een slimme pomp ertussen te zetten, om zo energie te besparen. Daar zien we wel verschil in.”

Het plekje waar ik woon vind ik het mooiste plekje in Beverwaard. Ik draag graag bij aan een fijne buurt en ben dan ook actief om ons buurtje leefbaar, groen, gezellig en veilig te houden. Zo lang ik dit kan blijven doen, blijf ik dit doen: mijn steentje bijdragen."

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief delen we (energie)nieuws uit de buurt en onze acties waarmee jij energie bespaart. Meld je aan en blijf op de hoogte.

Hoera! Beverwaard Bespaart is gestart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de 75 energiebespaarpakketten die we mogen weggeven.