Maak kennis met de ambassadeurs van Beverwaard

Marian Theeuwen

72, woont al 38 jaar in Beverwaard
nasa-Q1p7bh3SHj8-unsplash (1)

Waarom ben je ambassadeur?

“Om voor mijzelf te kijken wat ik kan besparen en daarbij anderen ook enthousiast te maken. Bij mij is het begonnen om te onderzoeken wat ik kan doen in mijn woning en hierbij mijn buren te betrekken. Ik wil zelf besparen en bijdragen aan het milieu en graag anderen meekrijgen. Mensen hebben het er nu veel over, over energie besparen en afhankelijkheid van andere landen voor energie. We worden nu met de neus op de feiten gedrukt.”

Hoe bespaar je zelf energie?

“Ik heb een Toon en ik kijk er iedere dag op om mijn verbruik te controleren. Ik analyseer mijn verbruik van de dag daarvoor dan? Heb ik bij dit verbruik minder licht aangehad? Toon is een soort graadmeter voor mij. Vroeger dacht ik er niet aan de CV lager te zetten als ik weg ging. Nu doe ik dat wel.”

Tip voor mensen om geld te besparen:

“Zie besparen als een soort sport! Je kan er steeds beter in worden. Als je een vaatwasser gebruikt: doe ‘m alleen vol aan! En kijk wanneer je het voordeligste tarief elektriciteit kan afnemen, bijvoorbeeld in de nacht. Ik doe mijn was dus ook ’s nachts. Sluit apparaten aan op een stekkerkast die je ‘s avonds uit kan zetten. Hierdoor staan er geen apparaten op standby.”

Ik vind het fijn om in Beverwaard te wonen. Er is veel groen. De ene dag vind ik het heerlijk, de andere dag wil ik vluchten [lacht]. Ik ken de wijk. Als je hulp nodig hebt, dan staat iedereen voor de deur. De wijk is wel aan het veranderen. Je krijgt lastiger contact met mensen. Ik denk dat Beverwaard Bespaart een sociale rol kan vervullen."

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief delen we (energie)nieuws uit de buurt en onze acties waarmee jij energie bespaart. Meld je aan en blijf op de hoogte.

Hoera! Beverwaard Bespaart is gestart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de 75 energiebespaarpakketten die we mogen weggeven.