Maak kennis met de ambassadeurs van Beverwaard

Sjoerd van Vliet - Efriandi

44, woont 14 jaar in Beverwaard
Sjoerd van Vliet-Efriandi

Waarom ben je ambassadeur?

“Ik wil graag de mensen in de Beverwaard helpen met bewust te worden van hun mogelijkheden om geld te besparen en minder energie te verbruiken. Ik denk dat er veel kansen zijn in de wijk om te besparen. Het is nu de tijd om aan de slag te gaan!”

Hoe bespaar je zelf energie?

“Sinds ik in 2008 in de Beverwaard ben komen wonen is mijn energieverbruik flink gedaald. Wat ik daarvoor heb gedaan? In 2010 heb ik mijn houten kozijnen vervangen door kunststof, met HR++ glas. Mijn gasverbruik schoot omlaag van 900 m3 per jaar naar circa 400m3. Met de prijzen van het moment scheelt dat al zo’n 1.000 euro per jaar! Dit staat los van het onderhoud van de kozijnen, die hoef ik niet meer te verven. Ook het vervangen van mijn Cv-ketel voor een hoogrendementsketel zonder waakvlam was een goede zet. Mijn gasverbruik ging nog verder omlaag naar 300 tot 350 m3 per jaar.”

Tip voor mensen om geld te besparen:

“Ook op het gebied van elektriciteit valt te besparen. De meeste mensen hebben net als ik inmiddels vooral ledlampen, dat is veel zuiniger dan gloeilampen. Zet lampen uit als je niet in de kamer bent. Maar de grootste winst op dit gebied is voor mij aan het begin van de coronatijd gekomen: zonnepanelen. Met een investering van een kleine €4.000 wek ik nu zo’n 3.000 kwh op. Met de huidige elektriciteitsprijzen goed voor zo’n €1200 besparing per jaar! De energiemaatschappijen hebben een slechte aan mij wat dat betreft.”

Een mooi opgezette wijk met veel groen: dat is Beverwaard. Dat groen wil ik graag koesteren, net als de leefbaarheid. Daarom heb ik altijd op mijn energieverbruik gelet. En het mooie is dat je met kleine investeringen uiteindelijk veel geld kunt besparen. Als bedrijfseconoom heb ik iets met geld besparen en ik help mensen graag bij bewustwording van de mogelijkheden. Want geld besparen is makkelijker dan je verwacht, het begint met bewustwording."

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief delen we (energie)nieuws uit de buurt en onze acties waarmee jij energie bespaart. Meld je aan en blijf op de hoogte.

Hoera! Beverwaard Bespaart is gestart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de 75 energiebespaarpakketten die we mogen weggeven.