Maak kennis met de ambassadeurs van Beverwaard

Edith Schiffers

Wat vergeten mensen vaak als ze denken aan energie besparen en verduurzamen?

“Dat het vaak in kleine dingen zit waarop bewoners kunnen besparen. Denk daarbij aan het vervangen van gloeilampen door ledlampen. Daar bespaar je algauw 85% op het energieverbruik mee. Door de temperatuur van de cv-ketel op 60 graden te zetten, wat bijna altijd meer dan voldoende warmte oplevert, bespaar je zo’n €40 tot €60 per jaar. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche! Wat ook echt helpt is het plaatsen van een besparende douchekop. Hiermee bespaar je water én gas. Een gemiddeld huishouden (2,2 personen) bespaart met een spaardouchekop jaarlijks 7500 liter warm water en bijna 44 m3 gas (samen €60).”

Waarom ben je graag bezig met energiebesparing?

“Ik ben een enorme natuurliefhebber en maak me dikwijls zorgen over ons klimaat, het milieu en hoe we omgaan met onze aardbol. Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om het ‘hier en nu’, maar ook om ‘elders en later’, bijvoorbeeld de volgende generatie. Alle kleine beetjes helpen, dus scheid ik dagelijks mijn afval, heb ik een goed geïsoleerde woning (energielabel A) en heb ik al mijn gloeilampen in huis vervangen door ledverlichting. Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets om de auto te laten staan.” 

“Duurzaamheid betekent voor mij dat we rekening houden met mens, dier en milieu. Zo voorkomen we dat grondstoffen uitgeput raken en beperken we milieuvervuiling, klimaatverandering en de gevolgen daarvan. Samen kunnen we onze aardbol bestendiger maken voor nu en de toekomst.” 

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief delen we (energie)nieuws uit de buurt en onze acties waarmee jij energie bespaart. Meld je aan en blijf op de hoogte.

Hoera! Beverwaard Bespaart is gestart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de 75 energiebespaarpakketten die we mogen weggeven.