Beperk warmteverlies van je CV-installatie

Buisisolatie - verminder je gasverbruik
“Uit de buizen en radiatoren ontsnapt meer warmte dan je denkt.”

Tips & Tricks

Vanaf het moment dat het warme water uit je cv-ketel stroomt begint het warmteverlies. Uit de buizen en radiatoren ontsnapt zonder dat je het door hebt veel warmte. Wij geven je een aantal tips zodat je minder warmte verliest en je geld bespaart.

Buisisolatie

Het water dat door de buizen – ook wel verwarmingsleidingen – vanaf je cv-ketel naar de radiatoren stroomt verliest warmte tijdens deze ‘rit’. Het is dus slim om deze buizen te isoleren zodat de warmte niet verloren gaat. Dit kan makkelijk met buisisolatie. Het isoleren van de buizen hoeft alleen maar in ruimtes waar geen verwarming nodig is. Denk aan de buizen op zolder, in de garage of in de kruipruimte.

Radiatorfolie

Heb je radiatoren die tegen een buitenmuur hangen? Dan verlies je warmte doordat de radiatoren de warmte ook tegen de muur uitstralen. Door radiatorfolie aan de achterzijde van de radiator aan te brengen kun je veel energie besparen. Deze folie houdt de warmte tegen waardoor de buitenmuur niet opwarmt. De warmte blijft dus in je huis.

Kopen van buisisolatie en radiatorfolie

Bij de bouwmarkt of online kun je buisisolatie en radiatorfolie kopen. Op de verpakking van de radiatorfolie staat uitgelegd hoe je deze kunt aanbrengen. Voor het isoleren van de buizen kun je online veel filmpjes vinden met uitleg over hoe je dit kan aanpakken

Buisisolatie warmteverlies
Bespaar veel energie met buisisolatie
Warmteverlies zonder radiatorfolie
Op de warmtefoto zie je dat de radiator onder het kozijn veel warmte uitstraalt
Radiatorfolie helpt de warmte vast te houden
Met radiatorfolie hou je de warmte binnen

Nog meer besparen?

Wil je nog meer besparen? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek!

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief delen we (energie)nieuws uit de buurt en onze acties waarmee jij energie bespaart. Meld je aan en blijf op de hoogte.

Hoera! Beverwaard Bespaart is gestart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de 75 energiebespaarpakketten die we mogen weggeven.