Zuinig douchen

Zuinig douchen
“Een dagelijkse douchebuurt van 10 minuten kost zo’n 300 euro per jaar.”

Tips & Tricks

Het verwarmen van water kost enorm veel energie. Douchen staat hierdoor in de top 3 van de grootste kostenposten op de energierekening. Een dagelijkse douchebuurt van 10 minuten kost je al snel zo’n 300 euro per jaar. Per persoon!!! Lees hieronder hoe ook jij makkelijk én snel geld kan besparen. 

Waterbesparende douchekop

Als je een ‘normale’ douchekop gebruikt dan verbruikt deze bijna 10 liter water per minuut. Heb je een waterbesparende douchekop? Dan stroomt er ongeveer 6 tot 7 liter water per minuut uit. Je bespaart dus ruim 35% aan kosten. Gemiddeld kost een waterbesparende douchekop 20 euro dus de kosten heb je er zo uit. Als je een waterbesparende douchekop wilt aanschaffen, kijk dan of deze een Z-klasse heeft.

Doorstroombegrenzer

Je kunt ook een doorstroombegrenzer tussen de douchekop en je slang plaatsen. Dit is een ring van kunststof of rubber en deze zorgt ervoor dat de doorstroomsnelheid van het water omlaag gaat en je dus minder water verbruikt. De doorstroombegrenzer kun je ook gebruiken als je een rainshower hebt. Hierdoor neemt de druk een héél klein beetje af maar bespaar je wel veel water en dus energie.

Minder lang douchen

Uiteraard kun je door minder lang te douchen ook besparen op kosten. Een douchetimer (zandloper) kan hierbij helpen. Of stel een timer in op je telefoon.

Iets minder warm douchen

Als je iets minder warm doucht dan is er ook minder energie nodig. En als je een echte bikkel bent neem dan een koude douche. Hierdoor bespaar je niet alleen maar het schijnt ook heel gezond te zijn voor je lichaam.

Minder vaak douchen

Minder vaak douchen is natuurlijk ook een besparing. Er zijn steeds meer mensen die om de dag douchen. Op de dag dat zij dan niet douchen gebruiken ze de gok-methode. Dit is het wassen van het gezicht, de oksels en het kruis.

Waterbesparende douchekop
Met een waterbesparende douchekop bespaar je ongeveer 35% op water én energie
Doorstroombegrenzer
Met een doorstroombegrenzer bespaar je 15 – 20% op water én energie

Nog meer besparen?

Wil je nog meer besparen? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek!

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief delen we (energie)nieuws uit de buurt en onze acties waarmee jij energie bespaart. Meld je aan en blijf op de hoogte.

Hoera! Beverwaard Bespaart is gestart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de 75 energiebespaarpakketten die we mogen weggeven.