Zuinig verwarmen

Tips & Tricks voor energiebesparing Beverwaard Bespaart - verminder je gasverbruik
“Met de aanvoertemperatuur op 60 graden bespaar je flink”

Tips & Tricks

Het verwarmen van je woning is de duurste kostenpost van de energierekening. Met wat kleine aanpassingen kan je erg veel geld besparen. 

Aanvoertemperatuur verlagen

Heb je een HR-combiketel? Dan is de kans groot dat de aanvoertemperatuur voor het verwarmen van je woning onnodig hoog staat ingesteld. Vaak staat een ketel bij fabrieksstand ingesteld op ongeveer 80 graden. Je ketel zal dus hard moeten ‘werken’ om het water – voor de verwarming van je huis – op te warmen. Stel je je ketel in op 60 graden dan hoeft je ketel minder hard te werken maar wordt het nog wel gewoon warm in huis. Je bespaart dus flink op je stookkosten.

De cv instellen op 60 graden is héél makkelijk. Ga naar website – Zet ‘m op 60 – en vink aan welk type cv-ketel je hebt. Vervolgens krijg je een kort filmpje te zien met uitleg hoe je de temperatuur op jouw cv-ketel kunt verlagen.

Zet de verwarming eerder op de nachtstand

Het stookseizoen duurt langer dan je denkt. Gemiddeld zo’n 200 dagen!!! Daarom is het slim om de verwarming al twee uur voordat je gaat slapen op de ‘nachtstand’ te zetten. Dit scheelt je ongeveer 400 uur stoken per jaar. Dat is heel erg veel gas.

Je kunt dit natuurlijk handmatig doen maar heb je een klokthermostaat dan kun je ook een programma invoeren die de verwarming automatisch op de nachtstand zet.

Hou de warmte in de woonkamer

De woonkamer is (meestal) de plek waar je het meest en vaakst verwarmd. Het is dus slim om de warmte niet te laten ontsnappen naar andere ruimtes. Sluit de deur tussen de gang/hal en woonkamer dus tijdens het stookseizoen. Heb je een trap in de woonkamer? Kijk dan of je een deur of gordijn kan plaatsen zodat de warmte niet naar boven ontsnapt.

Een graadje lager

Als je de thermostaat een graadje lager zet dan normaal dan bespaar je ook flink op energiekosten. Vind je dit te koud dan hebben we nog een aantal tips:

  • Trek warme kleding en pantoffels aan
  • Beweeg tussendoor voldoende
  • Trek een kleedje over je heen op de bank
  • Drink regelmatig een warme kop thee of koffie
Aanvoertemperatuur verlagen
Stel de aanvoertemperatuur van de verwarming in op 60 graden.
Zet de verwarming eerder op de nachtstand
Zet de verwarming eerder op de nachtstand
Kleedje op de bank
Met een kleedje op de bank en een kopje thee/koffie blijf je wel warm

Nog meer besparen?

Wil je nog meer besparen? Meld je dan aan voor een gratis adviesgesprek!

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief delen we (energie)nieuws uit de buurt en onze acties waarmee jij energie bespaart. Meld je aan en blijf op de hoogte.

Hoera! Beverwaard Bespaart is gestart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de 75 energiebespaarpakketten die we mogen weggeven.