Direct besparen met Energiecoach Henk ​

Adviseur en energiecoach bij de Duurzaamheidswinkel Rotterdam IJsselmonde
Energiecoach voor huurders en kleine maatregelen Henk de Valk

Wil je op korte termijn energie en kosten besparen? En wil je niet veel geld kwijt zijn? Energiecoach Henk kan je helpen met kleine energiebesparende maatregelen. Met Henk’s advies kan je al snel meerdere tientjes per jaar besparen. Hij helpt je om grip te krijgen op je energiekosten en de energierekening blijvend te verlagen. En natuurlijk draag je hierdoor ook een steentje bij aan het milieu met duurzame oplossingen voor energiebesparing. 

Iedereen kan bij Henk aankloppen: van huurders tot woningeigenaren. Wil je eerste stappen zetten met energie besparen? Dan ben je bij Henk aan het juiste adres om aan de slag te gaan.

Wat vergeten mensen vaak als ze denken aan energie besparen en verduurzamen?

“Dat het vaak in kleine dingen zit waarop bewoners kunnen besparen. Denk daarbij aan het vervangen van gloeilampen door ledlampen. Daar bespaar je algauw 85% op het energieverbruik mee. Door de temperatuur van de cv-ketel op 60 graden te zetten, wat bijna altijd meer dan voldoende warmte oplevert, bespaar je zo’n €40 tot €60 per jaar. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche! Wat ook echt helpt is het plaatsen van een besparende douchekop. Hiermee bespaar je water én gas. Een gemiddeld huishouden (2,2 personen) bespaart met een spaardouchekop jaarlijks 7500 liter warm water en bijna 44 m3 gas (samen €60).”

Waarom ben je graag bezig met energiebesparing?

“Ik ben een enorme natuurliefhebber en maak me dikwijls zorgen over ons klimaat, het milieu en hoe we omgaan met onze aardbol. Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om het ‘hier en nu’, maar ook om ‘elders en later’, bijvoorbeeld de volgende generatie. Alle kleine beetjes helpen, dus scheid ik dagelijks mijn afval, heb ik een goed geïsoleerde woning (energielabel A) en heb ik al mijn gloeilampen in huis vervangen door ledverlichting. Ik probeer zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets om de auto te laten staan.” 

“Duurzaamheid betekent voor mij dat we rekening houden met mens, dier en milieu. Zo voorkomen we dat grondstoffen uitgeput raken en beperken we milieuvervuiling, klimaatverandering en de gevolgen daarvan. Samen kunnen we onze aardbol bestendiger maken voor nu en de toekomst.” 

Bij duurzaamheid gaat het niet alleen om het ‘hier en nu’, maar ook om ‘elders en later’, bijvoorbeeld de volgende generatie. Alle kleine beetjes helpen."

Waar kan Henk je bij helpen?

Henk kan je helpen bij het identificeren van kleine, maar effectieve maatregelen om direct energie te besparen. Denk bijvoorbeeld aan:  

Maak een afspraak met Henk

Blijf op de hoogte

In onze nieuwsbrief delen we (energie)nieuws uit de buurt en onze acties waarmee jij energie bespaart. Meld je aan en blijf op de hoogte.