Inkoopactie zonnepanelen

Inkoopactie zonnepanelen - Beverwaard Bespaart

Inkoopactie Beverwaard Bespaart

Vanuit Beverwaard Bespaart organiseren we een inkoopactie zonnepanelen voor huiseigenaren. Doe vrijblijvend mee en vraag ook een offerte op!

De afgelopen periode heeft een projectteam, bestaande uit een aantal bewoners en professionals van de gemeente, een uitvraag gedaan richting installateurs van zonnepanelen. Uit de 10 aanbiedingen die zijn binnengekomen is Tenten Solar geselecteerd om met de collectieve inkoopactie aan de slag te gaan in Beverwaard.

Meerdere bewoners doen mee

Er zijn al tientallen bewoners uit Beverwaard die mee doen met de inkoopactie. Bij een aantal bewoners zijn de zonnepanelen al geïnstalleerd en wordt nu volop stroom opgewekt.  Zo ook bij buurmannen Dies en Rinus. Zij hadden de primeur en hebben nu beiden 12 zonnepanelen. Ze vertellen in dit artikel enthousiast over hun ervaringen rondom de inkoopactie.

Hoe kan je meedoen aan de inkoopactie?

Het meedoen aan de inkoopactie is geheel vrijblijvend. Je kunt meedoen door je in te schrijven via onderstaande knop.

Stap 1

Aanmelden voor offerte

Vul via bovenstaande link het aanvraagformulier in.

Stap 1

Stap 2

Telefonisch contact

Na je aanmelding neemt Tenten Solar contact met je op om je wensen te bespreken en (eventuele) vragen te beantwoorden.

Stap 2

Stap 3

Offerte op afstand

Tenten Solar maakt op basis van je wensen en satellietbeelden een offerte.

Stap 3

Stap 4

Inplannen technische schouw

Tenten Solar komt langs voor een technische schouw. Er wordt gekeken naar de groepenkast, het kabeltraject en het legplan.

Stap 4

Stap 5

Maatwerk offerte

Na de technische schouw wordt er een definitief maatwerkofferte gemaakt.

Stap 5

Stap 6

Inplannen en uitvoeren

Als je akkoord bent met de offerte dan worden de werkzaamheden ingepland en uitgevoerd.

Stap 6

Inkoopactie Beverwaard Bespaart

Op 19 december is een informatiebijeenkomst gehouden in ‘De Focus’. Hierbij zijn presentaties gegeven door Team Beverwaard Bespaart en Tenten Solar.

Presentatie Team Beverwaard Bespaart

Een presentatie met informatie over:
 • hoe het idee voor een inkoopactie is ontstaan.
 • hoe de inkoopactie is georganiseerd
 • hoe we tot een keuze voor een installateur zijn gekomen
 • hoe je zonnepanelen (en andere maatregelen) kan financieren

Download de presentatie van Beverwaard Bespaart

Presentatie Tenten Solar

Een presentatie met informatie over:
 • Tenten Solar
 • hoe zonnepanelen werken
 • de werkwijze (offertetraject en uitvoering)
 • welke producten zij aanbieden
 • hoe mee te doen aan de inkoopactie

Download hier de presentatie van Tenten Solar

Veelgestelde vragen

Een projectteam bestaande uit een aantal bewoners en professionals van de gemeente doen een uitvraag richting installateurs die expertise hebben in het installeren van complete zonnestroomsystemen. Bij deze uitvraag heeft het projectteam een uitwerking gemaakt van belangrijke uitgangspunten en criteria (wensen en eisen) waaraan een installateur minimaal moet voldoen om mee te kunnen doen aan de selectie. Dit gaat bijvoorbeeld over certificering van een bedrijf, kwaliteit van het materiaal, garanties, service, etc.

De installateurs hebben t/m 18 november de tijd om hun aanbieding aan te leveren. Daarna gaat het projectteam bekijken welke installateur het beste aanbod heeft voor de wijk.

De winnaar (de installateur met het beste aanbod) zal zichzelf daarna in een bijeenkomst (medio december) presenteren aan de deelnemende bewoners. De bewoners krijgen dan uitleg over het bedrijf, de producten, het proces, de garanties, service, etc. Na de presentatie kunnen bewoners zich aanmelden bij de installateurs voor het maken van een maatwerkofferte. Het is dan aan de bewoners zelf om wel of niet akkoord te gaan.

Voor de helderheid: Een Beverwaarder koopt dus zijn/haar zonnestroomsysteem rechtstreeks bij de geselecteerde installatiepartner en betaalt ook aan de installatiepartner. Beverwaard Bespaart heeft slechts een begeleidende rol.

Heb je wensen om je zonnepanelen op je dak te laten installeren? Bekijk dan of het nodig is om eerst de dakbedekking van het dak te vervangen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je zonnepanelen net zijn geïnstalleerd en je na een paar jaar je dakbedekking moet gaan vervangen. 

Plat dak
De levensduur van bitumen dakbedekking ligt tussen de 25 en 35 jaar. Mocht de bitumen dakbedekking aan vervanging toe zijn, bekijk dan of het mogelijk is om (extra) isolatie op het dak aan te brengen zodat je dak beter is geïsoleerd en je ook nog eens energie bespaart. Een mooie combinatie van onderhoud en verduurzaming.

Schuin dak met dakpannen
Dakpannen kunnen wel 30 tot 80 jaar meegaan. Na verloop van tijd kunnen dakpannen poreus worden of gaan scheuren. Heb je last van lekkages dan kan dit ook komen door verouderde dakpannen. Kijk vanuit een dakraam of dakkapel en kritisch naar de dakpannen zodat je kunt inschatten of deze nog goed zijn.

Asbesthoudende golfplaten
Op een aantal woningen in Beverwaard liggen asbesthoudende golfplaten. Op deze golfplaten mogen geen zonnepanelen worden geïnstalleerd. Laat dan ook eerst de golfplaten door een deskundig bedrijf verwijderen en nieuwe golfplaten op het dak monteren voordat er zonnepanelen op het dak worden geïnstalleerd.

Hieronder een aantal uitgewerkte richtprijzen t.b.v. de inkoopactie:

Basis pakket

Een basis pakket is de voordeligste variant en bestaat uit zwarte zonnepanelen met een vermogen van 400 Wp en een standaard stringomvormer van SAJ.

 • De richtprijs voor een basis pakket bestaande uit 8 zonnepanelen op een combinatie dak (schuin dak én plat dak) is: € 4.220,-
 • De richtprijs voor een basis pakket bestaande uit 11 zonnepanelen op een enkel schuin dakvlak is: € 4.785,-

 

Premium pakket

Met een premium pakket heb je een duurdere variant met zwarte zonnepanelen met een hoger vermogen (415 Wp) en micro-omvormers (Enphase) per paneel.

 • De richtprijs voor een premium pakket bestaande uit 8 zonnepanelen op een combinatie dak (schuin dak én plat dak) is: € 5.630,-
 • De richtprijs voor een premium pakket bestaande uit 11 zonnepanelen op een enkel schuin dakvlak is: € 6.630,-

De bedragen zijn exclusief BTW, dit is het bedrag dat je betaalt.

Uiteraard kunnen de prijzen afwijken op het moment dat er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig is of als de groepenkast vervangen moet worden.

Wil je graag zonnepanelen maar niet al je spaargeld besteden? Dan is een lening met een lage rente misschien wel wat voor jou!

Er zijn twee leningen die je kan aanvragen. De energietransitielening en de energiebespaarlening.

Energietransitielening

Met deze lening kan je duurzame maatregelen én woning verbeterende maatregelen financieren. Hieronder een overzicht van het de maatregelen waar je aan kan denken:

Duurzame maatregelen
  • Isolatie (vloer, gevels, dak en glas)
  • Verwarmen (warmtenet, warmtepomp, e.d.)
  • Opwekken (zonnepanelen, zonneboiler, e.d.)
  • Ventileren (wtw ventilatie)
  • Laadpunt elektrisch rijden
Woning verbeterende maatregelen
  • Woningonderhoud (schilderwerk, dakbedekking, voegwerk, kozijnen, etc.)
  • Installaties (elektriciteit, water, gas, ventilatie, riolering en centrale verwarming)
  • Vergroten woning (dakkapel, uitbouw, dakopbouw, e.d.)
  • Asbest verwijderen
  • Zonwering (buitenzonwering, groen dak, e.d.)

Een belangrijke voorwaarde is dat je minimaal één duurzame maatregel én minimaal één woning verbeterende maatregel uit laat voeren door een bedrijf. Kijk voor meer informatie op onze pagina.

Energiebespaarlening

Met deze lening kun je duurzame maatregelen financieren. In tegenstelling tot de energietransitielening kun je bij deze lening wel één maatregel nemen. Je kunt dus zonnepanelen voor 100% financieren en hoeft dan geen andere maatregel te nemen.

Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Hoera! Beverwaard Bespaart is gestart!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en maak kans op één van de 75 energiebespaarpakketten die we mogen weggeven.