Tips & tricks voor huurders

Een hoog energieverbruik, schimmel in de badkamer of hitte in huis tijdens de zomer. Zomaar een aantal onderwerpen waar je misschien wel mee te maken hebt. Met onze tips & tricks helpen we je om je huis energiezuiniger, comfortabeler en gezonder te maken. 

Apparaten die veel stroom verbruiken worden energieslurpers genoemd. Deze energieslurpers kosten je jaarlijks erg veel geld. Hieronder tips&tricks om te besparen op het stroomverbruik van deze energieslurpers.

Als apparaten stiekem toch stroom verbruiken als ze ‘uit’ staan noemen we dit sluipverbruik. Dit sluipverbruik kost een huishouden gemiddeld 300 – 500 euro per jaar. Gelukkig zijn er meerdere manieren om sluipverbruik aan te pakken.

Het gemiddelde stroomverbruik van bewoners is onnodig hoog. Energieslurpers, apparaten die op stand-by staan én niet zuinige lampen hebben een grote bijdrage aan het hoge stroomverbruik. Maar hoeveel stroom verbruiken je apparaten en lampen dan precies? En hoeveel geld kost dit stroomverbruik je jaarlijks? Goed om je stroomverbruik eens te checken. Meten = weten.

Het verwarmen van water kost enorm veel energie. Douchen staat hierdoor in de top 3 van de grootste kostenposten op de energierekening. Een dagelijkse douchebuurt van 10 minuten kost je al snel zo’n 300 euro per jaar. Per persoon!!! Lees hieronder hoe ook jij makkelijk én snel geld kan besparen.