Tips & tricks voor huurders

Een hoog energieverbruik, schimmel in de badkamer of hitte in huis tijdens de zomer. Zomaar een aantal onderwerpen waar je misschien wel mee te maken hebt. Met onze tips & tricks helpen we je om je huis energiezuiniger, comfortabeler en gezonder te maken. 

De badkamer en keuken zijn grote bronnen van vocht in huis.

Een goed binnenklimaat in huis is belangrijk voor je gezondheid. Maar goed ventileren én een lage energierekening dat lijkt onmogelijk. Toch zijn er manieren om je huis goed te ventileren zonder dat je veel energie verliest aan het verwarmen van je huis.

Heb je vochtproblemen in huis? Lees dan snel verder! Een hoge luchtvochtigheid is namelijk schadelijk voor je gezondheid en zorgt voor onnodig hoge energiekosten. Hier lees je meer over het ontstaan van een te vochtig huis zodat je aan de slag kan gaan om je huis gezonder en energiezuiniger te maken.

Met airconditioning – ook wel airco – krijg je je huis heel makkelijk koel tijdens de warme zomerdagen. Maar helaas verbruikt een airco erg veel stroom. Daarom een aantal tips zodat je het stroomverbruik van de airco kan verlagen en je huis toch koel kan houden.

In de zomer kan de temperatuur in huis flink oplopen. Waar je tijdens het stookseizoen de warmte binnen wilt houden, wil je de warmte in de zomer juist buiten houden. Nu lijkt airconditioning – ook wel airco – de meest voor de hand liggende oplossing. Maar de aanschaf van een airco én het stroomverbruik zorgen voor enorme kosten. Hieronder een aantal tips & tricks die je beter eerst kunt lezen voordat je een airco aanschaft.

Vanaf het moment dat het warme water uit je cv-ketel stroomt begint het warmteverlies. Uit de buizen en radiatoren ontsnapt zonder dat je het door hebt veel warmte. Wij geven je een aantal tips zodat je minder warmte verliest en je geld bespaart.

Het verwarmen van je woning is de duurste kostenpost van de energierekening. Met wat kleine aanpassingen kan je erg veel geld besparen. 

Een ledlamp is ongeveer 90% zuiniger dan een halogeenlamp. Eén halogeenlamp 5 uur per dag laten branden kost je ongeveer 50 euro per jaar. Dat is dus net zoveel als 10 ledlampen bij elkaar verbruiken. Het is dus slim om je oude lampen te vervangen voor ledlampen. Lees hieronder waar je op moet letten als je ledlampen koopt.

Heb je een inkomen tot 140% van het sociaal minimum inkomen? Dan kun je waarschijnlijk een energietoeslag van 800 euro aanvragen!

Door naden en kieren gaat veel warmte verloren én komt kou je woning binnen tijdens het stookseizoen. Door deze naden en kieren te dichten kun je flink besparen op stookkosten én je huis comfortabeler maken.